Outlander PHEV promlem i kylan – Uppdatering

Okategoriserade

En uppdatering angående problemen vid kyla

Läs mitt tidigare inlägg om problem med kylan här: http://www.pluginhybrid.se/sv/2016/01/08/outlander-phev-problem-med-kylan/

Nu har vi haft -20 grader igen och jag har provat mig fram med vad som sker vid dessa temperaturer.
Jag har märkt att när jag startar bilen och den är fulladdad och förvärmd så kan man få den att gå på bara eldrift om man låter fläkten vara satt i läge OFF. Detta trots att displayen för uppskattad EV drift visar — (tre streck). Jag har inte provat att låta bli att förvärma för att se vad som då händer.
Det verkar som att batterierna kan driva elmotorerna trots att den visar på noll räckvidd. Problemet är bara att så fort du startar fläkten så startar även bensinmotorn och den slår inte av fastän fläkten sedan stängs av. Till slut när värmen i kupén bliv tillräckligt varm kommer ändå bensinmotorn att stängas av (förutsatt att du har batteri kvar)

Jag får fortsätta att testa mig fram på vad som händer vid olika temperaturer och vid förvärmning eller inte.

Vill du lämna kommentarer till mina inlägg så finns det kommentarsfält under varje inlägg. Kommentarsfältet finns inte med på startsidan utan du måste gå in på respektive inlägg. Du kommer till det om du klickar på rubriken på inlägget.

……………………………………….

Besök Grafikstudion – mitt företags hemsida
Fotograf Hudiksvall Fotograf Söderhamn

Previous
Remote app fungerar ej med vissa telefoner
Next
Outlander PHEV – Starta förvärmaren med SMS

Leave a comment