Outlander PHEV – Starta förvärmaren med SMS

Okategoriserade

Outlander SMS remote Outlander remote app

Allt sedan jag fick min Mitsubishi Outlander PHEV Plug-in hybrid levererad i December har jag och verkstaden inte lyckats att få Outlander Remote App att fungera med min bil. Den används ju för att starta värmen/ AC:n i bilen via Wifi. Jag har ju lyckats få det att fungera med min gamla mobil Sony Xperia Z1 men jag vill ju inte springa omkring med två telefoner. Därför har jag nu skaffat appen Outlander PHEV SMS remote. Med den appen installerad kan jag starta värmen/kylan med ett SMS istället. Det ger ju flera fördelar. Dels är räckvidden för att starta värmen i princip obegränsad så länge du har täckning. Med wifi kan man inte vara speciellt långt bort från bilen. Du kan också ställa värmningen på längre än 30 minuter, vilket är gränsen i Outlander Remote App. Sedan finns ett tillägg till appen (SMS Utility)där du kan spåra var bilen befinner sig samt att den skickar ett SMS om bilen rör sig. Det som krävs för att SMS funktionen ska fungera är:

 • En extra smartphone som alltid ligger i bilen.
  Den ska ha Outlander Remote App och Outlander PHEV SMS remote installerad
  En gammal smartphone som bara ligger har väl de flesta, annars kan man köpa det billigt. Telefonen måste ha möjlighet att skicka och ta emot SMS. Jag har därför skaffat ett Halebop kontantkort till den. Jag har den kopplad till en laddare och den ligger i mittkonsolen. Appen kostar 254 kr och finns på Google play.
 • Din vanliga mobiltelefon.
  Den behöver bara kunna skicka SMS. Ingen annan app behövs.

Gränssnittet till Outlander PHEV SMS remote är inte det vackraste men det spelar ingen roll, telefonen ligger i bilen och den sköter sig själv efter man ställt in den.
Man kan göra samma sak med appen Tasker och ett script men jag betalar gärna för att få en fungerande lösning. Jag fick ett tips om detta av en av mina bloggläsare Johan. Scriptet kommer från början från detta forum: http://insideoutlander.boards.net/thread/478/tasker-program-remote-control-phev.

Vill du lämna kommentarer till mina inlägg så finns det kommentarsfält under varje inlägg. Kommentarsfältet finns inte med på startsidan utan du måste gå in på respektive inlägg. Du kommer till det om du klickar på rubriken på inlägget.

……………………………………….

Besök Grafikstudion – mitt företags hemsida
Fotograf Hudiksvall Fotograf Söderhamn

Previous
Outlander PHEV promlem i kylan – Uppdatering
Next
Verklig förbrukning Mitsubishi Outlander PHEV
 • Riktigt coolt! Jag har dock märkt att man bör sätta starttiden för laddning till densamma som för värmen. För om man har exempelvis laddschema 00:00-23:50 så kommer laddningen Ej att aktiveras när värmen drar igång och suger batteri på morgonkvisten! Sjukt dåligt! 🙁 Följden blir rejält minskad kapacitet när man sedan skall åka. Om jag sätter identisk starttid på både värme o laddning så hänger orkar 10A kabeln nästan med värmeuttagets förbrukning.

 • Hej!

  Jag försökte få detta att fungera med en ny HTC och Android 5.1 utan framgång.
  Nu har jag köpt en Samsung Galaxy Young 2 Android 4.4 som verkar vara klockren till ändamålet.

  Men frågan är vilket abonnemang som är vettigast, som jag har förstått det hela skickar appen sms tillbaks som svar på kommando man ger den.

  Det sura är ju att det verkar vara tidsgräns på det man fyller på ett kontantkort så det bränner inne även om man inte förbrukat summan.

  Vilket abonemang var det du tog på Halebop?

  mvh
  Micke

 • Hej igen!

  Pratade med 3 då jag hade ett abonemang på väg ut i mars hos dom.

  Gjorde om detta till nåt som skulle kosta mig 41:- i månaden och då ingick samtal och SMS för 69:-, fick tydligen nån “trogen kundrabbat” så det verkar som en bra lösning.

  mvh
  Micke

  • Hej Micke
   Det låter bra. Jag vet inte säkert vilket kontantkort jag tog och om det finns fler varianter på Halebop. Jag var bara ute efter en lösning som fungerade snabbt. Kanske får jag kolla på vilket kontantkort som är det bästa för den här funktionen.
   MVH
   Peter

 • Hej igen!
  Vågade mig på nyckel-“hacket” igår och det funkade perfekt! Jag trycker 2 gånger på knappen som avbryter laddningen och nu börjar bilen värma istället!! Fattar inte varför inte Mitsubishi aktiverat detta då funktionen finns!? Har inte kollat räckvidden ännu…

  Hur som helst en helt underbar och självklar funktion!
  //Martin

  • Hej Mattias
   Verkar som du har rätt, jag kan inte heller hitta den i App Store.
   Bäst att jag ändrar i min text så jag inte lurar någon.
   Tack för att du påpekade det.
   Peter

   • hej! skulle du kunna svara på nån enkel fråga! jag försöker få detta att funka men fattar inte riktigt hur jag skall hitta filen jag skall döpa om till baCKUP!

    mvh fredrik

 • Hej! Testar Mitdubishi sms remote med nyaste outlander phev 2019 och det fungerar inte. Hade hittills outlander phev 2015 och det har funkat i drygt tre år. Tacksam för tips. ..

 • Fråga!
  Har en outlander 2017
  Som jag just köpt, när den har laddas en hel natt, så står det att man kan köra 27 km på el! Och el stapeln är full! Min gamla outlander stog det 45-50 km.. är det normalt

Leave a comment