Mitsubishi Outlander PHEV Plugin hybrid – Första provkörningen

Innan köpProvkörning

Mitsubishi Outlander första provkörningen

Mitsubishi Outlander Plugin hybrid – Första provkörningen

Idag tog jag mig till Thunbergs bil i Söderhamn för att kolla på en Mitsubishi Outlander Plug-in hybrid. Bilen klassas som supermiljöbil som ger rätt till miljöbilspremie på 40.000:- från staten ( fram till sista dec 2015). Jag fick jättebra hjälp av säljaren Emil som själv har en Outlander hybrid fast i årsmodell 2014. Jag fick möjlighet att provköra bilen också. Tyvärr var batteriet i bilen nästan helt urladdat så provkörningen var inte optimal.
Till en början surrar bensinmotorn lätt men efter tag tystnar den och elmotorn tar över då den blivit laddad av bensinmotorn. Övergången mellan el och bensin är helt omärkbar förutom att det blir tystare, allt sköts helt automatiskt. Det är verkligen skönt med den låga ljudnivån. Något som var ännu skönare denna kalla vinterdag var rattvärmen, helt underbart för mig som alltid har kalla händer. Jag har aldrig haft en bil med automatlåda men det är verkligen nåt som jag kommer fastna för känner jag. Accelerationen är faktiskt bättre än vad jag trott men den är ju ingen sportbil direkt. Gör man en kick-down så tar bensinmotorn över och hjälper till antingen med laddning av batteriet eller med drivning av hjulen, men sedan återgår den till elmotorn igen. Jag körde mest på 70 och 90-vägar så jag fick aldrig prova nån motorvägsfart. I hastigheter upp till 65 km/h är det alltid bara elmotorerna som driver och i högre farter kan de få hjälp av bensinmotorn. Interiören gillar jag, den är såklart japansk och inte lika sober som hos Volvo, BMW och Mercedes men fullt tillräcklig för mig.

Jag ska låna med mig bilen en heldag och prova den fullt ut med fulladdat batteri om några dagar. En mer fullständig rapport kommer…

…………………………………………..

Besök Grafikstudion – mitt företags hemsida:
Fotograf Hudiksvall
Fotograf Söderhamn
Bröllopsfotograf Hudiksvall
Bröllopsfotograf Söderhamn

Previous
Miljöbil modell – Vilken bilmodell blir det?
Next
Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid – Andra provkörningen

Leave a comment