Forum

Notifications
Clear all

Varför laddar bilen inte batteriet fullt?

2 Inlägg
2 Users
0 Likes
4,801 Visningar
(@Anonymous)
Gäst
Blev medlem: 1 sekund sedan
Inlägg: 0
Topic starter  

Hej, jag såg att en annan medlem frågat samma fråga, men såg inget svar, så jag jag ställer den på nytt. Jag laddar min Outlander 2016 varje natt, timern är inställd på 1600-1550 varje dygn. Trots det laddar den enbart upp till 31 km inget mer, ofta något lägre, vid ett tillfälle (-6 grader) laddade den upp till 42 km. Vad är det som styr detta? I hjälpmenyn för timerinställningar ser det ut som tre olika laddtillfällen varav två - ladda (till fulladdad) och en - laddning inte möjligt. Följt av en text som säger - var medveten om att laddningen inte är möjlig när pluggen har satts in efter att laddningen har slutförts. Vilken plugg beskriver texten? Och hur kan jag sätta in den efter att laddningen har slutförts?

Hjälp mig här är ni snäll, har försökt ringa ett flertal olika återförsäljare men det verkar som att de inte kan svara på detta. Vid ett tillfälle sa de att jag skulle vara glad över att få 31 km på vintern, det förklarar inte att jag vid ett tillfälle fick 42 km vid -6.

Vänligen

T. Buss


   
Citera
(@Anonymous)
Gäst
Blev medlem: 1 sekund sedan
Inlägg: 0
 

Jag har läst nånstans att den beräknar körsträcka utifrån senaste körcykeln. Dvs har du uppnått en längre körsträcka (lite gaspådrag, inga långa uppförsbackar, medvind :), hög lufttemperatur osv) vid föregående körning så höjs den beräknade räckvidden.


   
SvaraCitera
Share: