Forum

Notifications
Clear all

Val av laddkabel

2 Inlägg
2 Users
0 Likes
3,395 Visningar
(@Anonymous)
Gäst
Blev medlem: 1 sekund sedan
Inlägg: 0
Topic starter  

Ny på detta forum. Har haft en Mitsubishi  Phev Business sen 2014. Var nöjd och hade inga planer på att byta, men efter besök på Elbilsmässa i Gbg under hösten kör jag nu en 100års Edition vilken man uppdaterat i rätt riktning. 

Laddar i huvudsak hemma bara i undantagsvis tar jag med laddkabeln. Har dock upptäckt att den inte fungerar på många laddplatser och där den kan användas är lätt att plocka med sig av obehörig.

På Elbilsmässan lärde jag mig att den dosa som sitter på Mitsubishis laddkabel inte har någon egentlig funktion och kan avvaras. Den lär enligt uppgift endast innehålla en jordfelsbrytare och signallampor. Då alla eluttag utomhus måste vara kopplade via jordfelsbrytare är den på sladden överflödig. 

Har någon förslag på enklare och mindre stöldbegärlig laddkabel som ersätter orginalvarianten?

Undrar vidare om adaptrar finns som gör det möjligt att ladda från laddstolpar med andra kontakter än de som passar i Mitsubishi Phev. 


   
Citera
(@Anonymous)
Gäst
Blev medlem: 1 sekund sedan
Inlägg: 0
 

Hej!

Köpte till en kabel som passar sk Type 2 uttag (svindyr). Men laddningen går fortare då de kan köra 16A. Som jag fattar det låses kabeln fast i bilens ladduttag när jag låser bilen.

Jag kör en 100 Edition uttagen i nov 17.

 


   
SvaraCitera
Share: