Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid – Andra provkörningen

Provkörning

Mitsubishi Outlander PHEV Plug-in hybrid

Mitsubishi Outlander PHEV Provkörning 2

Dags för andra provkörningen av nya Mitsubishi Outlander PHEV Plug-in Hybrid. Jag åkte till Thunbergs bil i Söderhamn igen för att få låna med mig Outlander  i ett dygn. Säljaren jag träffade körde en sådan själv mellan Sundsvall och Söderhamn och han var jättenöjd med bilen (han är partisk, jag vet). Han sade att det var stor skillnad på komforten och inredningen mot de tidigare årsmodellerna. Jag får nyckeln, som jag stoppar i fickan, det är ju nyckellöst system. Om du har nyckeln med dig så räcker det med att trycka in en knapp på någon av framdörrarna eller bakluckan för att låsa/låsa upp alla dörrar och bakluckan. På samma sätt kan du trycka in en knapp i kupén för att göra bilen körklar.

MItsubishi Outlander Plug-in hybrid

Jag drar igång rattvärmen och tar mig ut på motorvägen på väg hemåt till Lindefallet 2,5 mil norrut. Det är ju mellan Lindefallet – Söderhamn och Lindefallet – Hudiksvall jag mest kommer att köra bilen och då är räckvidden på 5 mil ( i praktiken runt 4 mil) fullt tillräcklig att klara en stor del av sträckan på batteridrift. Bensinmotorn kommer dock ändå att gå in ibland för att värma kupén och ladda batteriet under färd när det behövs.

Mitsubishi Outlander Plug-in hybrid - Navigationssystem med energiförbrukningsdisplay

Det är en konstig känsla att köra iväg när bilen är helt tyst, man undrar om den är igång men på motorvägen så är det hjulen man hör, förutom då man accelererar kraftigt då är det som en större symaskin börjar varva på högvarv. Bilen jag provkör har Businesspaketet med läderklädsel, navigation, elsäte, elbaklucka, 18-tums hjul. I displayen i mitten av instrumentbrädan finns navigationssystemet, radio och färddatorn med pekskärm. Där kan man välja att se förbrukning av el och bensin och var kraften fördelas mellan batteri och bensinmotor. Det är svårt att hålla ögonen från displayen för man vill ju se hur ofta bensinmotorn går in och när det bara är batteridrift.

Mitsubishi Outlander Plug-in hybrid

Framme i Lindefallet är dags att prova bilen i sin rätta miljö. Det är ju en SUV så skogsvägarna i Lindefallet blir ett bra test. Jag tar en tur upp mot Lindesjön. Vägarna är glashala och jag har problem att gå där, men bilen tar sig fram helt utan problem, mycket bra. Jag stannar och tar några bilder på bilen vid en vacker tallskog, ett klapperstensfält och ett kalhygge. Det här är verklig rätt element för bilen, den smyger tyst fram och här är det mycket sällan bensinmotorn går in. Den tar sig med lätthet fram uppför knaggliga, glashala, skogsvägar.

MItsubishi Outlander Plug-in Hybrid

Backkameran är verkligen bra att ha här ute i skogen när jag ska vända på en liten skogsväg. Just den här modellen har 360-kamera där man ser bilen från ett fågelperspektiv så du ser runtom hela bilen. Ljudsystemet är utrustat med Rockford Fosgate högtalare och Subwoofer ( bara Businessmodellen har det här) men jag låter dem vara avstängda, jag vill lyssna på tystnaden.

Outlander PHEV-2

Fortsättning följer…

……………………………………….

Besök Grafikstudion – mitt företags hemsida
Fotograf Hudiksvall Fotograf Söderhamn

Previous
Mitsubishi Outlander PHEV Plugin hybrid – Första provkörningen
Next
Vinnaren är – Mitsubishi Outlander PHEV Plug-in hybrid

Leave a comment