Miljöbil modell – Vilken bilmodell blir det?

Innan köp

Att välja miljöbilMItsubishi Outlander Plug-in Hybrid

De krav jag hade på bilen var gott om utrymme för fotoutrustning när jag jobbar, gott om utrymme för familjen, fyrhjulsdrift och plugin hybrid, alltså en miljöbil modell. Med de kraven blev det inte så många alternativ kvar annat än Mitsubishi Outlander Plug-in hybrid. Alla andra bilar var antingen tvåhjulsdrivna eller för små. Sedan finns ju t ex Porsche Cayenne Hybrid men då kostar den ju dubbelt så mycket.

Leasingbil

Jag driver ju eget företag som fotograf och det är i mitt företag jag tänkt skaffa bilen i form av leasingbil. Mitsubishi Outlander Plug-in hybrid är då extra förmånligt då förmånsvärdet hamnar bara runt 1000-lappen i månaden då den klassas som en  supermiljöbil.

Begagnat eller nytt?

Jag började att kolla runt på lite lätt begagnade Outlander men när jag räknade på det så blev det samma pris för en 2015 års modell  i utrustningsutförande Business som gått 500 mil som en helt ny 2016 med utrustningsutförande CITY. Detta pga att man får 40.000:- i miljöbilspremie av staten då man köper en ny supermiljöbil ( fram till sista december 2015) . Den extra utrustningsnivån Business kostar också 60.000:- mer än CITY vilket jag inte tyckte det var värt. Förmånsvärdet blir ju också högre med mer utrustning. 2016 års modell är dessutom uppdaterad på 100 punkter jämfört med 2015 års modell. Business modellen har också hellädersäten vilket jag inte gillar, jag tycker det blir för kallt på vintern och för varmt på sommaren. City och Komfortmodellerna har bara läder på sidodelen på sätena medan sittdelen är av ett annat material som Mitsubishi kallar för Comfort Tech. Det är ett funktionsmaterial som enligt Mitsubishi varken ska kännas för kallt vid kyla eller för varmt vid heta dagar. Det gillar jag bättre, vi får se hur det fungerar i praktiken.

Nu ska jag bara provköra en bil och prata lite med en bilförsäljare innan det blir helt bestämt.

Länk till Mitsubishis hemsida om bilen:
Mitsubishi Outlander Plugin hybrid PHEV

………………………………………………

Besök Grafikstudion – mitt företags hemsida:

Fotograf Hudiksvall

 

Previous
Om mig
Next
Mitsubishi Outlander PHEV Plugin hybrid – Första provkörningen

Leave a comment