Forum

Notifications
Clear all

Mitsubishi Remote App fungerar inte med vissa mobiltelefoner

3 Inlägg
3 Users
0 Likes
3,911 Visningar
(@peterengstrom)
Eminent Member Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

Mitsubishi Remote App funkar inte med min Samsung S6 och S5 mini. Det är säkerligen fler telefoner som inte fungerar men det är dessa två jag provat med utan att lyckas. Allt sedan jag skulle hämta ut min Mitsubishi Outlander PHEV i december och då säljaren inte lyckades para ihop bilen med min telefon har jag gång på gång försökt att få det att funka. Jag fick en tid på verkstaden för att de skulle kolla på saken och igår fick jag tillbaka bilen med svaret att Mitsubishi ännu inte gjort telefonen kompatibel då den är för ny. Mitsubishi Sverige hade ingen hjälp eller ett bra svar att ge. Återförsäljaren Thunbergs bil är såklart förtvivlade att de inte kunnat lösa det och att de inte blivit informerade om att vissa telefoner inte fungerar. Jag har lyckats para ihop bilen med min Ipad Air 1 och min gamla mobil Sony Xperia Z1 utan problem.

 

Mitsubishi Remote App är, i alla fall i Sverige, en väldigt viktig del i funktionen och ägandet av bilen. Det är med den appen och BARA med den man kan starta förvärmaren i bilen. Den startar värmesystemet i bilen och värmer upp bilen så att du har en varm bil att komma till vintertid. På sommaren startas AC:n med appen. Ska du köpa en Mitsubishi Outlander PHEV, se till att du får testa att registrera telefonen med bilen innan köp. Det är bara att återställa parningen efter att det lyckats.

Det fungerar för vissa
Jag har hört om flera personer som HAR fått det att funka med sina Samsung S6. Så problemet är kanske inte telefonen i sig utan det kan kanske vara någon annan app som är installerad i telefonen som stör registreringen. Jag använder ju nu Autoapps Outlander Remote app för att starta förvärmaren istället och den använder sms till en telefon som ständigt ligger i bilen istället. På det viset har jag även obegränsad räckvidd för att starta värmen.

En bloggläsare kom med det här tipset för telefoner med Android 6 och det har hjälpt många, men inte mig än så länge, får försöka några gånger till.

 

 


   
Citera
(@Anonymous)
Gäst
Blev medlem: 1 sekund sedan
Inlägg: 0
 

Skaffade mig Iphone x

Allt funkade, jag kunde koppla upp mot WiFit men så fort jag går in i Remot appen så stänger den ner wifi och går över till 4G.

Vilket betyder att jag inte kan kommunicera med bilen.

Någon som har tips på lösning?

 


   
SvaraCitera
(@Anonymous)
Gäst
Blev medlem: 1 sekund sedan
Inlägg: 0
 

Otroligt låg tekniknivå på denna app och anslutning. Appen har väl sina funktioner men det är anslutningen till bilen som är svår. Tekniksnubbe på mitsubish i sthlm sa att eftersom bilen är designad för att inte ta så mycket kräm från startbatteriet (vilket wifi-prylarna gör) så är det väldigt restriktivt ställda och går ner på sparlåga så fort de tappar kontakten. Därför har appen dålig range och tappar kontakt hela tiden... ett skäl i alla fall.

Jag kan t ex inte ansluta om jag har GPS aktiverat på telefonen... det verkar störa ut den veka signalen helt.

Jag måste stänga av att telefonen ska ansluta automatiskt mot bilen annars blir den tokig.

Om anslutning misslyckas när jag startar appen är det bara att boota om appen och börja om helt.

Ibland misslyckas den bekräfta min inställning också... 

... men man får nog inte bättre för den pengen.


   
SvaraCitera
Share: