Forum

Ganska många fel i ...
 
Notifications
Clear all

Ganska många fel i presenterade data

1 Inlägg
1 Users
0 Likes
11.3 K Visningar
Blev medlem: 53 år sedan
Inlägg: 0
Topic starter  

Hej

Jag skaffade min Outlander för snart 3 månader sedan. Man kan konstatera att bilen presenterar ganska mycket data om körning/förbrukning mm vilket är intressant.

Tyvärr verkar det finnas ganska många felaktigheter, t.ex. visar "History->Elec consumption" aldrig någonting alls, "History->Fuel Consum." har vänt Y-axeln upp och ner (ja jag har gränssnittet inställt på engelska).

Eco information verkar visa lite slumpmässiga data. Jag åkte ca 18 km idag där första 5 km gick på el. Det redovisades som 95% EV Drive Ratio medan medelförbrukningen av bensin låg på 4.7 l/100km. Det går liksom inte ihop.

I inställningar visas "Version Information 16". Har försökt googla om det finns senare versioner men det verkar bara hänvisas till auktoriserad verkstad. Då det är 9 månader kvar till första service undrar jag bara om någon annan har en senare version.

Bonusfråga: Jag backar ca 25 meter varje morgon ut från en stickväg. Ingen annan bil jag ägt de senaste 20 åren har protesterat mot att jag backar utan säkerhetsbälte. Är det en inställning nånstans?


   
Citera
Share: